Na HACCP se troši i do 9h rada

Autor Ivan Golubic
1 min čitanja

Sadržaj

Vođenje i kontrola evidencija u poslovanju s hranom zahtijeva mnogo vremena i pažnje. Osobe koje su odgovorne za ove zadatke, bilo da je riječ o vođenju HACCP-a, provjeri sigurnosti hrane ili kontroliranju kritičnih točaka u procesima pripreme i skladištenja, često potroše prosječno 9 sati dnevno na te aktivnosti. Uglavnom se radi o ručnom bilježenju podataka, provjeri evidencija i osiguravanju da su svi higijenski standardi zadovoljeni.

Ovaj pristup, iako važan, može biti vrlo iscrpljujuć i sklon pogreškama, pogotovo ako se oslanja na papirnatu dokumentaciju. S obzirom na važnost sigurnosti hrane, digitalizacija i automatizacija ovih procesa postaje sve potrebnija. Automatizirani sustavi bilježe podatke u stvarnom vremenu, prate ključne parametre kao što su temperatura, higijena i stanje opreme, smanjujući potrebu za ručnim unosom podataka i omogućujući osoblju da se fokusira na druge važne zadatke u poslovanju.

Digitalizacijom se ne samo štedi vrijeme, već se i smanjuje mogućnost ljudske pogreške, što doprinosi većoj sigurnosti hrane i učinkovitijem poslovanju. Korištenje pametnih rješenja u upravljanju evidencijama može značajno olakšati svakodnevni rad i smanjiti potreban broj radnih sati za ove aktivnosti.

Označeno u:

Vijesti

Posljednja izmjena: listopad 03, 2024

O autoru

Ivan Golubic Zagreb

Digitaliziram hranu i potičem poduzetništvo na Balkanu.

Pogledaj sve objave